بانک نت وست خدمات بایننس را ممنوع کرد
- 31 تیر 1400
- نویسنده : کارشناس دنیای ترید
بانک نت وست (NatWest)، یک شرکت بزرگ خدمات مالی و بانکداری بریتانیایی، پیرو برخی از همتایان بانکی خود در انگلیس، خدمات واریز وجه از دبیت کارت و کارت اعتباری به پلتفرم صرافی بایننس (Binance) را مسدود کرد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که رئیس بانک بریتانیایی استرلینک، آن بودن (An Boden)، روی برخی از صرافیها برچسب «خطرناک، نزدیک نشوید» زده است.
تعدادی از مشتریان این بانک پیامک دریافتی از بانک را در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشتند:
این پیامک حاکی از این بود که:
با افزایش کلاهبرداری مرتبط با ارز دیجیتال و موقعیت متزلزل صرافی بایننس از نظر ناظران مالی بریتانیا، به منظور حصول اطمینان از امنیت دارایی شما، تمامی نقل و انتقالات وجه روی پلتفرم آنها [بایننس] را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآوریم.
به گزارش دنیای ترید، به نقل از سایت کوین دسک، سخنگوی بانک نت وست دیروز 22 جولای، گفت:
«تصمیم بر این است كه تمام پرداختها به بایننس مسدود شود.»
به دنبال اخطار ناظر امور مالی (Financial Conduct Authority) انگلستان در ماه ژوئن، مبنی بر اینکه فعالیت این صرافی در کشور بدون مجوز است، ابتدا بانک بارکلیز، سپس سانتاندر و اکنون بانک نت وست، بایننس را تحریم کردند.
این بانک قبلاً در پاسخ به نگرانیها در مورد سرقت و کلاهبرداریهای حوزه سرمایهگذاری، در میزان مبلغی که کاربران به طور روزانه مجاز به انتقال روی پلتفرم بایننس بودند، محدودیت قائل شده بود. اکنون نیز این بانک به طور کامل، انتقال وجه را مسدود کرده است.
در پی این اقدام، بانک نت وست با اعلام تصمیم خود مبنی بر مسدود کردن قابلیت پرداخت وجه روی پلتفرم تعداد محدودی از شرکتهای ارز دیجیتال پرخطر گفت:
«همگام با این سیاست، مانع از این میشویم که وجوه مشتریان روی پلتفرمهای پرریسک به خطر بیفتد.»
اقدامات اخیر دولت بریتانیا موجی از ناراضایتی و احساس ناامنی را در میان کاربران پلتفرم این صرافی محبوب ایجاد کرده است.
و اما با اظهارات هفته گذشته رئیس بانک دیجیتال معتبر استرلینک، ضربه سنگین دیگری به پیکره ارز دیجیتال وارد شد. به گزارش شبکه CNBC، آن بودن در جمع خبرنگاران با اشاره ضمنی به بایننس، برخی از صرافیها را «کاملاً خطرناک» خواند و افزود:
«به طور كلی، این صنعت باید واقعاً نسبت به خطرات افرادی كه برای پردازش پرداختهای جعلی از بیت کوین و ارزهای دیجیتال استفاده میكنند، هوشیار باشد.»
موج گسترده بایننس هراسی
در هفتههای اخیر، کشورهای اروپایی یک به یک بایننس را خطرناک خوانده و تحریم میکنند. به دنبال موج تحریم بانکهای انگلیسی، هشتم جولای شعبه انگلیس غول بانکی اسپانیایی بانکو سانتاندر، صرافی بایننس را در لیست سیاه خود قرار داد. هفته گذشته نیز، ابتدا ایتالیا فعالیت بایننس را ممنوع اعلام کرد و چند ساعت پس از آن، اسمارت چین بایننس مورد تهاجم هکرها قرار گرفت، و طی این حمله سایبری هکرها توانستند با نفوذ بر شبکه اسمارت چین بایننس، 99% از کل مبلغ دو وام فلش را سرقت کنند، در همان روز بانک نت وست محدودیت حجم برای انتقال وجه روی پلتفرم بایننس گذاشت و امروز نیز به طور کامل درگاههای پرداخت به بایننس را غیرفعال کرد.
فشارهای نهادهای نظارتی در انگلیس، ایالات متحده آمریکا، ژاپن و آلمان روز به روز افزایش مییابد. از طرفی، این صرافی، به علت مشکلات عدیده، ارائه خدمات خود به کاربران مستقر در انتاریو را نیز متوقف کرده است.
این در حالیست که این صرافی یکی از محبوبترین و پرمشتریترین پلتفرم جهان است. پلتفرمهای زیادی وجود دارد که بدون مجوز در سراسر جهان فعالیت میکنند، اما چرا بایننس تا این حد زیر ذره بین است؟
تئوری مثبت این است که با بالا رفتن سطح آگاهی جهانی از ارز دیجیتال و قابلیتهای آن، دولتها از قدرت رو به رشد آن در اندیشه افتادهاند که مبادا محبوبیت ارزهای دیجیتال بخش خصوصی، از قدرت پول دیجیتال دولتی پیشی بگیرد.
اما تئوری منفی، انسان را به پشت پرده ساز و کار پیچیده دنیای سرمایهداری و رانتهای کلانی که در میان سندیکای قدرتمند و رانتخوار ارز دیجیتال دست به دست میشود، راهنمایی میکند.
اما چه چیز موجب شکل گیری ائتلاف جهانی بایننس ستیزی شده است؟