گزارشات هفته پیش رو
- 03 مرداد 1400
- نویسنده : کارشناس دنیای ترید
برای هفته آینده که از فردا دوشنبه 4 مرداد شروع می شود گزارش سودآوری شرکت ها، داده های اقتصادی، فدرال رزرو و موارد جدید کووید 19 در کانون توجه هستند.
بازار در مقیاس بزرگ
این هفته منتهی به 30 ژوئیه (جمعه 8 مرداد) در تقویم اقتصادی هفته شلوغ تری را با 71 گزارش و خبر اقتصادی در پیش داریم. در هفته قبل فقط 33 گزارش اقتصادی داشتیم.
اخبار مرتبط با دلار امریکا
برای امریکا این هفته سه شنبه سفارشات کالاهای با دوام (Core Durable Goods) و شاخص ارقام اعتماد مصرف کننده (Consumer Confidence) را خواهیم داشت. اگر چه هر دو این گزارشات مهم هستند اما اعتماد مصرف کننده باید تاثیر بیشتری روی بازار داشته باشد.
پنجشنبه گزارش تولید ناخالص داخلی (GDP) برای سه ماهه دوم در کنار گزارش درخواست برای بیمه بیکاری (Initial Jobless Claims) را داریم.
در حالیکه گزارش تولید ناخاص داخلی سه ماهه دوم گزارش کلیدی ما می باشد، ولی یک افزایش دیگر در درخواست هفتگی برای بیمه بیکاری روی هر گونه گزارش تولید ناخالص داخلی سایه می افکند و آن را تحت شعاع خود قرار می دهد.
برای آخر هفته هم گزارش هزینه های شخصی (Personal Spending) و احساسات بازار (Consumer Sentiment) نیز توجهات را به خودشان جلب خواهند کرد.
در هفته منتهی به 23 ژوئیه، شاخص قیمت دلار با 0.24٪ افزایش به 92.912 رسید.
اخبار و گزارشات مربوط به یورو
هفته آینده در جبهه داده های اقتصادی برای یورو هفته شلوغی را خواهیم داشت.
در اوایل هفته گزارشات مربوط به اقتصاد آلمان دوباره مورد توجه قرار خواهند گرفت.
برای نیمه اول هفته گزارش کسب و کار آلمان (German Business)، احساسات مصرف کننده (Consumer Sentiment) و نرخ بیکاری (Unemployment Figures) در کانون توجهات قرار خواهند گرفت.
روز جمعه هم توجهات به سمت گزارش تولید ناخالص داخلی سه ماهه دوم (2nd quarter GDP numbers) فرانسه، آلمان و منطقه یورو خواهد رفت.
در طی هفته هم ارقام تورم اولیه (Prelim inflation figures) منطقه یورو و اعضای اتحادیه اروپا توجهات را به خودشان جلب خواهند کرد.
در هفته گذشته یورو 0.30٪ کاهش یافت و به 1.1771 دلار رسید.
اخبار مربوط به پوند انگلستان
هفته آینده برای پوند انگلستان هفته بسیار آرامی خواهد بود.
اخبار اقتصادی فقط محدود می شود به گزارش بخش مسکن (Housing Sector) که آن هم تاثیر بسیار اندکی روی پوند خواهد داشت.
این فقدان خبر برای پوند، آن را در دستان اخبار به روز شده مرتبط با کووید 19 قرار خواهد داد.
پوند هفته گذشته را با افت 0.14٪ درصدی، در قیمت 1.3748 دلار به پایان برد.
اخبار مرتبط با دلار کانادا Loonie
هفته آینده در تقویم اقتصادی برای دلار کانادا هم هفته نسبتا آرامی خواهیم داشت.
روز چهارشنبه ارقام مربوط به تورم (Inflation figures) و پنجشنبه هم گزارش ارقام تولید ناخالص داخلی (GDP numbers) را خواهیم داشت.
در حالی که هر دو عدد بازار را تحت تأثیر قرار خواهند داد، اما احساسات ریسک بازار و نفت خام همچنان عامل اصلی و محرک بازار خواهند بود. افزایش موارد ابتلا به کووید 19 کماکان تهدیدی برای از بین بردن بهبود اقتصاد جهانی خواهد بود و روی تقاضا برای نفت خام نیز تاثیر خواهد گذاشت.
Loonie هفته گذشته را با افزایش 0.39٪ در برابر دلار آمریکا در قیمت 0.2564 دلار کانادا به پایان رساند.
اخبار مربوط به آسیا
اخبار مرتبط با دلار استرالیا Aussie
این هفته برای دلار استرلیا اخبار تورم عمده فروشی و مصرف کننده ( Consumer and wholesale inflation) را خواهیم داشت.
در حالی که تورم عمده فروشی روی بازار تأثیر خواهد گذاشت، انتظار داشته باشید که آمار تورم مصرف کننده هم برای بازار مهم و کلیدی باشد.
به دور از تقویم اقتصادی هرگونه اقدامات جدید مهار کووید 19 می رود که مناطق و نواحی حمایتی (Support) بیشتری از دلار استرالیا را آزمایش کند.
دلار استرالیا هفته گذشته را با افت 0.47٪ در قیمت 0.7366 دلار به پایان رساند.
اخبار مربوط به دلار نیوزیلند Kiwi
هفته آینده برای دلار نیوزلند هفته آرامی خواهیم داشت. اوایل هفته گزارشات محدود می شود به داده های تجاری (trade data) و برای آخر هفته هم ارقام اعتماد مصرف کننده (consumer confidence numbers) را خواهیم داشت.
در حالی که اعداد مثبت از دلار نیوزیلند پشتیبانی می کنند، احساسات ریسک بازار نیز روی دلار نیوزیلند تأثیر گذار خواهند بود.
هرگونه علائم جدید و جدی بیشتر درباره کاهش بهبود اقتصاد جهانی روی دلار نیوزیلند تاثیر خواهد گذاشت و آن را تحت فشار قرار خواهد داد.
دلار نیوزیلند هفته گذشته را با افت 0.36٪ و در قیمت 0.6974 دلار به پایان رساند.
اخبار مربوط به ین ژاپن
اوایل هفته آینده برای ین ژاپن، شاخص مدیران خرید بخش خصوصی (private sector PMIs) ماه ژوئن را خواهیم داشت.
پیش از نیمه دوم شلوغ هفته هر دو مجموعه اعداد توجه زیادی را به خود جلب خواهند کرد.
در آخر هفته هم گزارشات خرده فروشی (retail sales) و گزارش ارقام تولید صنعتی اولیه (prelim industrial production figures) تاثیرات زیادی روی بازر خواهند گذاشت.
هفته گذشته ین ژاپن با 0.44% افت، هفته را در مقابل دلار امریکا با قیمت 110.550 ین به پایان برد.
اخبار مربوط به چین
هفته آینده برای یوان چین، هفته خیلی آرامی خواهیم داشت و هیچ گزارش یا خبر اقتصادی خاصی که بتواند روی یوان چین تاثیری بگذارد و به آن جهت و مسیری بدهد را نداریم.
این فقدان خبر و واقعه خاص اقتصادی می رود که یوان را فقط در دستان گفتگوهایی که از طرف پکن خواهند آمد، بسپارد.
در آخر هفته هم گزارش شاخص مدیران خرید بخش خصوصی NBS (NBS private sector PMIs) را برای چین خواهیم داشت. زمان انتشار این ارقام آخر هفته بعد می باشد.
یوان چین هفته گذشته را با 0.03% کاهش در قیمت CNY6.4813 در مقابل دلار امریکا به پایان رساند.
اخبار سیاسی-جغرافیایی (Geo-Politics)
روسیه و چین همچنان مناطق اصلی مورد توجه بازرها خواهند بود. پس از خروج نیروها از افغانستان، به روزرسانی اخبار از خاورمیانه نیز نیاز به نظارت مستمر دارد ...
گزارش سوآوری شرکتهای سهامی
در میان کمپانی های بزرگ ایالات متحده این هفته سه شنبه گزارش شرکت اپل (Apple Inc)، و شرکت مایکروسافت (Microsoft Corp) و پنجشنبه هم شرکت آمازون (Amazon.com Inc) را خواهیم داشت.
توضیحات برخی داده های اقتصادی
Core durable goods یا سفارشات کالاهای بادوام: تغییر در ارزش کل سفارشات خرید جدیدی که به تولید کنندگان کالاهای بادوام به استثنای اقلام حمل و نقل، ارسال می شود گفته می شود. این یک اندیکاتور آینده نگر برای تولیدات است و افزایش سفارشات خرید نشانگر این است که کارخانجات برای تحویل سفارشات، تولیدات خود را افزایش خواهند داد. عددی که اعلام می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد. این عدد ماهانه و 26 روز بعد از پایان هر ماه منتشر می شود.
گزارش consumer confidence یا شاخص اعتماد مصرف کننده: این سطح شاخص ترکیبی خانوارها را مورد نظر سنجی قرار می دهد. به آن شاخص اعتماد مالی هم گفته می شود و اندیکاتوری آینده نگر است که بیشتر فعالیت اقتصادی کل را به خود اختصاص می دهد. این شاخص، نظرسنجی از حدود 3000 خانوار است که از پاسخ دهندگان می خواهد سطح نسبی شرایط اقتصادی فعلی و آینده را از جمله در دسترس بودن نیروی کار، شرایط تجاری و وضعیت کلی اقتصادی را ارزیابی کنند. عددی که اعلام می شود اگر بهتر از انتظارات باشد برای ارز کشور خوب خواهد بود. این گزارش ماهانه و آخرین پنجشنبه هر ماه اعلام می شود.
Gross Domestic Product (GDP) یا تولید ناخالص داخلی: این شاخص تغییر سالانه در ارزش تعدیل شده تورم کلیه کالاها و خدمات تولید شده توسط اقتصاد را اندازه گیری می کند. این شاخص وسیع ترین معیار فعالیت اقتصادی و شاخص اصلی سلامت اقتصاد کشور است. این گزارش سه ماه به سه ماه و حدود 30 روز بعد از اینکه سه ماه (فصل یا Quarter) تمام می شود، منتشر می شود. رقمی که منتشر می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب خواهد بود. اگر چه این یک گزارش سه ماه به سه ماه (q/q) می باشد ولی در قالب سالانه گزارش می شود (تغییرات سه ماهه ضربدر 4). سه نوع گزارش GDP داریم که به فاصله 1 ماهه منتشر می شوند: پیشرفته (Advanced)، مقدماتی (Preliminary) و نهایی (Final). گزارش نوع پیشرفته از همه زودتر می باشد و بیشترین تاثیر را روی بازار دارد.
Unemployment Claims، Jobless Claims یا Initial Claims که همان درخواست برای بیمه بیکاری است و تعداد افرادی که طی هفته گذشته برای اولین بار درخواست بیمه بیکاری کرده اند را اندازه گیری می کند (البته این شاخص در امریکا به صورت هفتگی منتشر می شود). اگرچه به طور کلی شاخصی است که گذشته را مورد بررسی قرار می دهد و نه آینده را، اما تعداد افراد بیکار سیگنال مهمی از سلامت کلی اقتصادی است زیرا هزینه های مصرف کننده ارتباط زیادی با شرایط بازار کار دارد. بیکاری همچنین مورد توجه عمده افرادی است که سیاست پولی کشور را اداره می کنند. این گزارش در امریکا به صورت هفتگی و معمولا اولین هفته بعد از تعطیلات آخر هفته منتشر می شود. عددی که اعلام می شود اگر نسبت به پیشبینی ها بهتر باشد برای ارز کشور خوب خواهد بود.
Personal Spending یا شاخص هزینه شخصی: تغییر در مقدار تعدیل شده تورم کلیه هزینه های مصرف کنندگان می باشد. شاخص هزینه های مصرف کننده بیشتر فعالیت اقتصادی کل را تشکیل می دهد. این یکی از مهمترین معیارهای سلامت اقتصادی به دلیل تأثیرات گسترده امواج خرید مصرف کننده در اقتصاد است. این داده قابل توجهی است، اگرچه تأثیر نسبتاً ملایمی دارد زیرا شاخص خرده فروشی که آن هم هزینه های مصرف کننده را پوشش می دهد، حدود 2 هفته زودتر منتشر می شود. این شاخص ماهانه و حدود 30 روز بعد از اتمام ماه منتشر می شود. عددی که منتشر می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد.
Consumer Sentiment یا شاخص احساسات مصرف کننده: منبع این شاخص دانشگاه میشیگان است. این سطح شاخص ترکیبی خانوارها را مورد نظر سنجش قرار می دهد. به آن شاخص اعتماد مالی هم گفته می شود و اندیکاتوری آینده نگر است که بیشتر فعالیت اقتصادی کل را به خود اختصاص می دهد. این شاخص، یک نظرسنجی از حدود 500 مصرف کننده می باشد و از پاسخ دهندگان می خواهد سطح نسبی شرایط اقتصادی فعلی و آینده را ارزیابی کنند. این گزارش ماهانه و آخرین جمعه همان ماه منتشر می شود. رقمی که اعلام میشود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد.
German ifo Business Climate یا وضعیت کسب و کار آلمان توسط موسسه ifo: این سطح شاخص ترکیبی تولیدکنندگان، سازندگان، عمده فروشان، خدمات و خرده فروشان را مورد بررسی قرار می دهد. این نظرسنجی به دلیل حجم نمونه زیاد و همبستگی تاریخی آن با شرایط اقتصادی آلمان و منطقه گسترده یورو بسیار مهم است. این شاخص در زمان انتشار تمایل زیادی برای تاثیر گذاشتن روی بازار دارد. این یک شاخص آینده نگر از سلامت اقتصادی است و کسب و کارها به سرعت شرایط بازار را در آن منعکس می کنند و تغییرات در احساسات آنها می تواند نشانه ای از فعالیت اقتصادی آینده مانند هزینه، استخدام و سرمایه گذاری باشد. این شاخص ماهانه و حدود 3 هفته که از ماه می گذرد منتشر می شود. ضمنا عددی که منتشر می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد.
German Prelim CPI m/m یا Consumer Price Index (CPI) یا همان شاخص قیمت مصرف کننده: این شاخص تغییرات قیمت کالاها و خدمات خریداری شده توسط مصرف کنندگان را اندازه گیری می کند. شاخص قیمت های مصرف کننده بیشتر تورم کلی را تشکیل می دهد. تورم، برای ارزیابی ارز مهم است زیرا افزایش قیمت ها، بانک مرکزی را به احترام به دستور مهار تورم خود به سمت افزایش نرخ بهره سوق می دهد. این گزارش ماهانه و تقریبا آخر هر ماه منتشر می شود. رقمی که اعلام می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد (لطفا دقت کنید این شاخص درباره آلمان هست و دیگر CPI ها را هم در تقویم اقتصادی چک کنید).
Nationwide HPI m/m یا House Price Index (HPI) یا همان شاخص قیمت مسکن: این شاخص با حروف Nationwide HPI مخصوص انگلستان می باشد که تغییر در قیمت فروش خانه های دارای رهن با پشتیبانی Nationwide می باشد. این یک شاخص آینده سنج است که سلامت صنعت مسکن را ارزیابی می کند زیرا افزایش قیمت مسکن باعث جذب سرمایه گذاران و تحریک فعالیت صنعت می شود. این گزارش ماهانه و تقریبا آخر هر ماه منتشر می شود. رقمی که اعلام می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد.
Trade Balance یا Overseas Merchandise Trade یا تراز تجاری: این شاخص تفاوت در ارزش کالاهای وارداتی و صادراتی در طول ماه گزارش شده را ارزیابی می کند. ارقامی که منتشر می شوند اگر مثبت باشند نشان دهنده این است که کالاهای بیشتری نسبت به واردات صادر شده است.
تقاضای صادرات و تقاضای ارز ارتباط مستقیمی دارند زیرا خارجی ها برای پرداخت هزینه صادرات کشور باید ارز داخلی را خریداری کنند. تقاضای صادرات نیز بر تولید و قیمت تولید کنندگان داخلی تأثیر می گذارد. این گزارش ماهانه و حدود 26 روز بعد از پایان هر ماه منتشر می شود. رقمی که اعلام می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد (لطفا دقت کنید در این قسمت داریم درباره تراز تجاری کشور ژاپن صحبت می کنیم).
Flash Manufacturing PMI یا Purchasing Managers' Index (PMI) یا شاخص مدیران خرید: سطح شاخص انتشار بر اساس تحقیقات انجام شده از مدیران خرید در صنعت و بخش تولید را اندازه گیری می کند. این یک شاخص آینده نگر از سلامت اقتصادی است و کسب و کارها به سرعت شرایط بازار را در آن منعکس می کنند و منعکس کننده جدیدترین و مرتبط ترین دیدگاه های مدیران خرید در مورد چشم انداز اقتصادی شرکت می باشد. این شاخص از 400 مدیر خرید که از پاسخ دهندگان می خواهد سطح نسبی شرایط کسب و کار از جمله اشتغال، تولید، سفارشات جدید، قیمت ها، تحویل های تأمین کننده و موجودی کالا را ارزیابی کنند، نظر سنجی میکند. این شاخص ماهانه و حدود 3 هفته که از ماه می گذرد منتشر می شود. ضمنا عددی که منتشر می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد (لطفا دقت کنید داریم درباره PMI کشور ژاپن صحبت می کنیم).
Retail Sales یا شاخص خرده فروشی: این شاخص تغییرات در ارزش کل فروش در سطح خرده فروشی را ارزیابی می کند. این شاخص، ابتدایی ترین معیار سنجش هزینه های مصرف کنندگان است که بیشتر، کل فعالیت های اقتصادی را به خود اختصاص می دهد. این گزارش ماهانه و حدود 27 روز بعد از پایان هر ماه منتشر می شود. رقمی که اعلام می شود اگر بهتر از پیشبینی ها باشد برای ارز کشور خوب می باشد (لطفا دقت کنید داریم درباره شاخص خرده فروشی کشور ژاپن صحبت می کنیم).
Federal Open Market Committee (FOMC) یا کمیته فدرال بازار آزاد: این ابزار اصلی است که FOMC از آن برای برقراری ارتباط با سرمایه گذاران در مورد سیاست های پولی استفاده می کند. این جلسه شامل نتیجه رأی آنها در مورد نرخ بهره و سایر اقدامات سیاستی، همراه با اظهار نظر در مورد شرایط اقتصادی که رای آنها را تحت تاثیر قرار داده است می باشد . مهمتر از همه، در مورد چشم انداز اقتصادی بحث می کند و سرنخی از نتیجه آرای آینده ارائه می دهد. این جلسه 8 بار در سال برگزار می شود و هرچه لحن صحبتها بیشتر شاهینی (Hawkish) باشد برای ارز کشور بهتر خواهد بود. ضمنا به آن Interest Rate Statement ،Fed Statement و Monetary Policy Statement هم گفته می شود.
FOMC Press Conference یا کنفرانس خبری FOMC: سخنگوی این کنفرانس رئیس بانک فدرال رزرو ایالات متحده امریکا می باشد. این کنفرانس مطبوعاتی حدود یک ساعت طول می کشد و دارای 2 قسمت است که ابتدا بیانیه ای از قبل تهیه شده خوانده می شود سپس این کنفرانس برای سوالات مطبوعات، باز می شود. سوالات معمولاً منجر به پاسخ های بدون نسخه (از قبل نوشته شده) می شوند و نوسانات سنگینی در بازار ایجاد می کنند. این یکی از روشهای اصلی فدرال رزرو است که برای برقراری ارتباط با سرمایه گذاران در مورد سیاست های پولی استفاده می کند. این بخش به طور جزئی عواملی را پوشش می دهد که نرخ بهره اخیر و سایر تصمیمات سیاستی همراه با تفسیر شرایط اقتصادی مانند چشم انداز رشد آینده و تورم را تحت تأثیر قرار داده است. از همه مهمتر، سرنخ هایی را درباره سیاست های پولی آینده ارائه می دهد. این جلسه 8 بار در سال برگزار می شود و هرچه لحن صحبتها بیشتر شاهینی (Hawkish) باشد برای ارز کشور بهتر خواهد بود.